Of het nu is om even zomaar even ‘hallo’ te zeggen, goedenacht te wensen, jullie volgende uitstapje te regelen of gewoon om even te zeggen dat hij/zij aan je denkt. Hij/zij stuurt je systematisch een sms-bericht (of een bericht via WhatsApp). Kortom: berichtjes via de telefoon zijn alom vertegenwoordigd in jullie relatie. Hoe zit dat nou precies met al die sms’jes? Datingsite Lexa zocht uit hoe het zit met SMS- en WhatsApp gedrag.
Hij/zij kan niet meer zonder jou. Whatsapp Verslaafd?
Eerste conclusie: je schatje is niet alleen verknocht aan sms’en, maar vooral verknocht aan jou. Zo sterk zelfs dat je hele dag door wordt overladen met berichtjes, of je deze nu wel of niet beantwoordt. Dat kan soms wel eens verstikkend zijn, om niet te zeggen: vervelend. Aan de andere kant kun je hem/haar ook weer niet verwijten zoveel aan jou te denken. Anderen zouden graag in jouw schoenen willen staan.
Het kwaad van de eeuw
Wees gerust: je geliefde is vandaag de dag niet de enige sms-verslaafde. Verschillende studies wijzen zelfs uit dat mensen die veel sms’en, getroffen worden door gewrichtspijnen aan de vingers en een stijve nek. De vraag die jij jezelf moet stellen is: is hij/zij verslaafd aan sms’en in het algemeen of ben jij de enige die zoveel berichtjes van deze persoon krijgt? En is het niet triest om Whatsapp verslaafd te zijn?
In het eerste geval is het misschien tijd om aan de alarmbel te trekken (helemaal als hij/zij continu met zijn/haar telefoon bezig is in jouw gezelschap). In het tweede geval is het allemaal zo erg nog niet. Aan dit soort excessen maken we ons allemaal wel eens schuldig wanneer we hevig verliefd zijn op iemand. Het wordt vanzelf wel minder, ga daar maar van uit! Misschien dat je het zelfs nog wel gaat missen…
Te veel of te weinig praten?
Wanneer je liefje zich spraakzamer toont in een sms’je dan in het echte leven, dan komt dat mogelijk doordat hij/zij toch wel de behoefte voelt om met je te praten. Misschien is er wel een gebrek aan communicatie in jullie relatie en wil de ander dit onbewust op deze manier compenseren. Of misschien durft hij/zij bepaalde dingen wel niet rechtstreeks tegen je te zeggen vanwege een gebrek aan vertrouwen? Neem in ieder geval de tijd om veel met elkaar te praten, in alle openheid en rust. Stimuleer de ander om zijn/haar gevoelens te uiten. Stel je open voor elkaar en geef elkaar de aandacht die jullie verdienen. Dan kun je altijd achteraf nog een berichtje sturen om te zeggen hoe fijn het gesprek was!
Hoe zit het met jouw WhatsApp-gedrag? Ken jij mensen die verslaafd zijn aan berichtjes versturen? Lexa heeft haar eigen dating-app, waarbij je elkaar eenvoudig berichtjes kunt sturen. Meer weten? Lees onze review.