Eerste kerstdag is met afstand de dag waarop Britse iPhone-gebruikers zich het gelukkigst voelen, en een potje seks heeft van alle activiteiten de meest positieve invloed op hun geluksgevoel. Dat blijkt uit de data die verzameld wordt door de Mappiness App.
Mensen die deze applicatie gedownload hebben worden vijf keer per dag naar hun gevoel van tevredenheid gevraagd. Daarbij moeten zij ook hun locatie aangeven en wat zij op dat moment aan het doen zijn. Mappiness is een onderdeel van een onderzoeksproject van de London School of Economics.
De Top5 activiteiten waar de app-gebruikers het meest gelukkig van worden:
1. Seks
2. Sport en Beweging
3. Theater- en Concertbezoek
4. Zingen en Optreden
5. Museum- en Bibliotheekbezoek
De vijf activiteiten die de grootste negatieve invloed op het geluk hebben zijn:
1. Werken / Studeren
2. Afstanden afleggen tussen werk en huis
3. Ouderen verzorgen
4. Wachten c.q.. in de rij staan
5. Ziekte
Kerstmis bleek de gelukkigste periode te zijn; de ochtend van 31 januari is het moment waarop de Britse bevolking het collectief even niet ziet zitten. Uit bovenstaande lijstjes blijkt verder dat vooral spannende en lichamelijke activiteiten gelukkig maken, en saaie, onproductieve taken het geluksgevoel doen afnemen.
Bekijk hier een filmpje van George MacKerron die tijdens TEDx Brigthon meer uitlegt over Mappiness:
Zoals MacKerron in bovenstaande video al toegeeft zijn iPhone gebruikers niet geheel representatief voor de gehele bevolking. Zo zijn zij gemiddeld wat jonger, intelligenter en hebben ze meer geld te besteden. Toch verwachten ze veel van Mappiness; steeds meer mensen uit verschillende lagen van de bevolking hebben de beschikking over een iPhone. Als Mappiness ook voor Android beschikbaar zou komen zullen de onderzoeksresultaten nog nauwkeuriger kunnen worden.
bron: naar een artikel in The Daily Mail
Zelf bijdragen aan Mappiness
Op dit moment doen meer dan 45.000 gebruikers mee aan dit project. Zelf meedoen? Je kunt de app gratis downloaden in de iTunes Store. Meer informatie en FAQ over deze applicatie vind je op de officiële website.
Let op: deze applicatie is weliswaar voor Nederlanders beschikbaar, maar de informatie die je doorgeeft wordt mogelijk (nog) niet voor het onderzoek gebruikt, zo is op de website te lezen.